تاریخچه مختصری از علم میکروبیولوژی
در سال ۱۶۷۵در شهر دلفت در هلند آنتونی وان لون هو ک برای اولین بار دنیای میکروبی را کشف کرد او با عدسی شیشهای خود دنیایی از موجودات ریز را در قطره آب برکه مشاهده کرد.او موجودات مورد مشاهده خود را Animaclues نامید. او پدر علم میکروبیولوژی قدیم است. در گذشته و اواخر قرن ۱۷نظریه تولید خود به خودی مطرح بود.در این زمان بسیاری از دانشمندان فکر میکردند میکروارگانیسمها از مواد غیر زنده ایجاد شدهاند.تا اینکه سر انجام دو ابرمرد دنیای علم که به کنار گذاشتن این نظریه کمک شایانی کردند شیمیدان فرانسوی به نام پاستور و پزشک انگلیسی به نام تندال بود. از لوئی پاستور به عنوان پدر میکروبیولوژی مدرن یاد می شود که کمک زیادی به کشف پدیدها ی متابولیکی از جمله تخمیر (Fermentation) کرد .کشف ایمنی و تولید واکسن هاری(Rhabdo virus)و سیاه زخم از جمله افتخارات اوست.دانشمند دیگر تاثیر گذار در این علم رابرت کخ آلمانی نام دارد که در سال۱۸۸۱بررسی کشت خالص pure cultureرا بنا نمودو از پایه گذاران استفاده از آگار agar در محیط کشت است او عامل وبا ویبریو کلرا را کشف کرد.البته دانشمندان زیادی به پیشرفت این علم کمک کرده اند که من تنها چند مورد را بیان کردم .
۱.آگار: ماده پلی ساکاریدی که از نوعی جلبک دریایی گرفته می شود که جایگزین ژلاتینی شد که توسط عده ای از باکتری ها مورد تجزیه قرار می گرفت و هدف استفاده از آگار سفت کردن محیط بوده و جنبه غذایی ندارد.
۲.عامل سیاه زخم باکتری به نام باسیلوس آنتراسیس است.
امروزه با پیشرفت بسیار سریع علم همچنان نکات مبهم بسیاری برای کشف و بررسی باقیست.

سلام به وبلاگ من خوش آمدید.